Weegschalen0 artikelen

Een weegschaal weegt makkelijk en snel uw gewicht. Er zijn verschillende soorten weegschalen. Analoge weegschalen, maar ook digitale weegschalen met een uitgebreide lichaamsanalyse. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw vetpercentage, spiermassa of vochtgehalte meten. Het is zelfs mogelijk om uw BMI te berekenen. 

Verschillende weegschalen

Analoge weegschaal

Bij een analoge weegschaal ziet u simpelweg het wijzertje bewegen naar het gewicht dat wordt gewogen. Het voordeel van een analoge weegschaal is dat u geen batterijen nodig heeft. Deze weegt namelijk mechanisch.

Digitale weegschaal 

Met een digitale weegschaal leest u makkelijk en nauwkeurig uw gewicht af op het display. Er zijn ook digitale weegschalen die meer laten zien dan alleen uw gewicht. 

Bijvoorbeeld uw vetpercentage, spiermassa of vochtgehalte. Soms staat het op de weegschaal zelf aangegeven, maar soms kunt u het ook zien of berekenen door middel van een app. Deze app kan met de weegschaal verbonden worden. U kunt dan in de geschiedenis kijken van uw metingen. 

Zelf uw BMI berekenen op basis van uw gewicht?

BMI staat voor Body Mass Index. Het BMI is een maatstaf voor uw overgewicht op basis van leeftijd, lengte, gewicht en geslacht. Wilt u een simpele weegschaal zonder poespas, maar wel weten of u een gezond gewicht heeft? Dan kunt u dit zelf uitrekenen door middel van een simpel rekensommetje:

Uw gewicht in kilogram gedeeld door uw lengte in meters in het kwadraat. 

Aan de hand van uw BMI Index kunt u zien in welke categorie u valt. 

BMI categorieën voor volwassenen:

  • Minder dan 18,5 = ondergewicht
  • Tussen 18,5 en 24,9 = gezond normaal gewicht
  • Tussen 25 en 29,9 = overgewicht
  • Meer dan 30 = obesitas
Geen producten in deze categorie
Gratis verzending Boven de €45.- leveren wij gratis in Nederland en België
Snelle levering Op werkdagen voor 15.00 besteld, de volgende dag in huis
Ophalen Mogelijkheid tot ophalen bij een PostNL afhaalpunt
8 jaar ervaring Wij scoren een 9,5 bij Kieskeurig.nl, Beslist en Kiyoh