Saturatiemeters4 artikelen

Een saturatiemeter, ook wel zuurstofmeter genoemd, is een compact apparaatje die het mogelijk maakt om snel en eenvoudig het huidige zuurstofpercentage in uw bloed te meten.

Een saturatiemeter wordt vaak gebruikt door sporters, longpatiënten, astmapatiënten, hartpatiënten, stoppende rokers, EHBO’ers en bergwandelaars.

Saturatie meten met uw vingertop 

Het meten van de saturatie doet u door de vingertop van uw wijsvinger in het apparaatje te leggen. Saturatiemeters zijn vaak gemaakt in ‘knijpvorm’ zodat deze snel en eenvoudig gebruikt kunnen worden. Vaak zijn de apparaatjes compact zodat ze makkelijk mee te nemen zijn.

Er zijn ook apparaatjes waarbij de saturatie gemeten kan worden aan uw oorlel. Dit zijn de twee plekken waarbij het zuurstofpercentage gemeten kan worden.

Een gezond persoon heeft een zuurstofsaturatie van 96% tot 98% in het bloed. Als het lager is dan dit gemiddelde, is het verstandig een arts te raadplegen. Naast het zuurstofpercentage, kan vaak ook uw hartslag gemeten worden. 

Hoe werkt zo’n saturatiemeter nou?

Een saturatiemeter werkt door de absorptie van het licht. Dit zijn twee verschillende soorten licht. Namelijk rood en infrarood. Dit licht wordt door twee led-lampjes uitgezonden en een fotocel detecteert de hoeveel licht. Deze hoeveelheid wordt weer opgevangen nadat dit door uw vinger is gegaan. Op deze manier kan het zuurstofpercentage in het bloed berekend worden.

Verschillende soorten saturatiemeters

Er zijn veel soorten saturatiemeters, voor thuisgebruik maar ook voor professioneel gebruik. Iedere meter heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Waar u op moet letten als u een saturatiemeter wilt kopen, is met welk doel u het wilt gebruiken. Wilt u alleen af en toe kijken wat uw percentages zijn? Dan is een goedkoper en simpeler model prima. Wilt u de saturatiemeter wat intensiever gebruiken dan is het handig dat u een wat uitgebreidere meter neemt. 

In ons assortiment verkopen we saturatiemeters van onder andere Beurer en Medisana. Deze apparaten zijn betrouwbaar en kunnen gebruikt worden voor een thuismeting. 

Gratis verzending Boven de €45.- leveren wij gratis in Nederland en België
Snelle levering Op werkdagen voor 15.00 besteld, de volgende dag in huis
Ophalen Mogelijkheid tot ophalen bij een PostNL afhaalpunt
8 jaar ervaring Wij scoren een 9,5 bij Kieskeurig.nl, Beslist en Kiyoh